Bill Gates är en person som lyckats bli riktigt rik – undrar om han undvikit den här typen av personer då?
1 av 3
Bill Gates är en person som lyckats bli riktigt rik – undrar om han undvikit den här typen av personer då? - Foto: TT/Pixabay
Eftersom det tydligen ska vara en framgångsfaktor att undvika just den typen av personer.
2 av 3
Eftersom det tydligen ska vara en framgångsfaktor att undvika just den typen av personer. - Foto: TT
Så om du vill bli rik ska du välja dina vänner med omsorg.
3 av 3
Så om du vill bli rik ska du välja dina vänner med omsorg. - Foto: Pixabay

Vill du bli rik? Då ska du undvika den här typen av människor

En forskare som studerat framgångsrika människor i fem år har kommit fram till att de alla verkar undvika en speciell typ av människor.


Forskaren Thomas C. Corley har spenderat hela fem år av sitt liv med att undersöka rika och framgångsrika människors sociala vanor och beteendemönster, skriver Independent.

Hans forskningar har nu resulterat i en intressant upptäckt, det verkar nämligen som hela 86 procent av alla rika personer verkar undvika en väldigt speciell typ av människor.

Något som Corey även kopplar till deras framgångar i sin bok "Ändra dina vanor, ändra ditt liv". I boken skriver han:

"Du är bara så framgångsrik som de du ofta umgås med. Rika människor är alltid på jakt efter personer som är målinriktade, optimistiska, entusiastiska och som har en överlag positiv syn på livet".

Han skriver också att rika människor därför också aktar sig för att umgås med personer som "förgiftar relationer" genom att vara pessimistiska eller allmänt negativa.

Bildkälla

Positivitet och optimism visade sig nämligen vara en av de viktigaste egenskaperna hos de rika personer han studerat. "Framgång är bara möjligt om du har en positiv livssyn", skriver han.

Och Corley är inte den enda som dragit den här slutsatsen. På 30-talet gjorde forskaren Napoleon Hill en undersökning på över 500 miljonärer och kom då fram till samma sak.

"Det finns inget hopp om att lyckas för en person som stöter bort människor genom sin negativa attityd", skrev han i sin bästsäljande bok från 1937.

Så slutsatsen blir: om du vill lyckas – undvik negativa människor och se till att inte vara negativ själv så ökar du dina chanser att hitta personer som kommer hjälpa dig att bli framgångsrik, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om svenska Andra, 23, som redan är miljonär och vilken utbildning du borde välja om du vill bli rik fort. Och om du känner dig lite osäker på om du kommer lyckas bli rik kan du ta det här testet och se efter hur dina chanser ser ut.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
Rik
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du undvika negativa personer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.