Margaret, 97, fick äntligen ta examen – grät av lycka

Margaret var tvungen att hoppa av gymnasiet som ung för att uppfostra sina syskon. När skolan hörde om hennes öde bestämde de sig för att göra något.


Det är verkligen aldrig för sent. Det visar i alla fall 97-åriga Margaret Thome Bekema som nyligen tog sin gymnasieexamen, skriver Mashable.

Som ung hoppade hon nämligen av skolan Catholic Central High School. Hennes mamma hade cancer och när hon dog stannade Margaret hemma för att uppfostra sina syskon.

Bildkälla: Youtube Faksimil

När skolan hörde om hennes bakgrund kände de att de var tvungna att hedra henne med ett gymnasieintyg. Och Margaret var mycket tagen och grät av lycka när hon fick ta emot sitt gymnasiediplom.

– Jag tackar er från djupet av mitt hjärta, sa hon och fortsatte:

– Jag var tvungen att sluta skolan för att ta över familjen. Du har ingen aning om hur svårt det var. Jag älskade skolan och jag hade massor av vänner.

Rektorn på skolan är mycket imponerade av Margaret.

– Hennes liv har handlat om uppoffring. Och hennes liv är inspirerande för vårt samhälle eftersom hennes val representerar alla de kärnvärden som vi lär våra elever, säger rektorn Greg Dreja skriver Mashable.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
har du gått ut gymnasiet?
Tack för din röst!