1 av 4
- Foto: Privat / Linnéa Johansson / TT
2 av 4
- Foto: Privat / Linnéa Johansson
Linnéa Johansson berättar om tacksamheten mot tiggaren. Nu uppmanar hon andra att våga ta kontakt och göra gester för andra människor.
3 av 4
Linnéa Johansson berättar om tacksamheten mot tiggaren. Nu uppmanar hon andra att våga ta kontakt och göra gester för andra människor. - Foto: Privat / Linnéa Johansson
Personen på bilden har inget med texten att göra.
4 av 4
Personen på bilden har inget med texten att göra. - Foto: TT

Tiggaren gav sitt skosnöre till Linnéa – det fina mötet slutade i tårar

När Linnéa behövde hjälp ställde tiggaren upp. Han tog av sig sin trasiga sko och gav henne sitt skosnöre för att hjälpa henne.


Det var en vanligt stressig dag i Linnéa Johanssons liv. Hon skulle hämta två paket på postkontoret i norska Trondheim där hon bor, men när hon var där fick hon problem.

Paketen var för stora för att balansera på pakethållaren. Hon försökte fästa dem, men det fungerade inte. Då reagerade den tiggare som brukar sitta utanför butiken.

– Han ser att jag försöker få det här att fungera och ställer sig upp. Han har två sönderslitna skor och börjar ta av sig den ena. Han knyter upp sitt skosnöre, och jag försöker säga att nej, det behövs inte, men så knyter han fast det jättesnabbt och jättebra, berättar Linnéa.

Tack vare skosnöret kunde hon cykla hem med paketen stadig på pakethållaren.

Privat / Linnéa Johansson

– Det var en sådan faderlig gest, enda gången någon gör något sådant här är liksom när en pappa hjälper sitt barn, säger hon.

Linnéa cyklade hem, lämnade sina paket och åkte genast tillbaka.

– Utan att fråga satte jag mig ner och gjorde en moderlig gest tillbaka. Jag knöt hans skosnören och när jag såg upp grät han av tacksamhet till mig, men det var ju jag som var tacksam till honom, säger Linnéa och fortsätter:

– Det var inga ord som utbyttes för vi kunde inte prata med varandra eftersom vi inte pratar samma språk.

Linnéa berättar att det slutade med att både hon och mannen grät och kramade om varandra. Nu funderar hon på hur hon ska kunna tacka mannen.

– Det var ett sådant ovärderligt ögonblick. Det var så fint. Ingen utväxling av ord, men det hände så mycket i de få minuterna när han började gråta och jag var så tacksam mot honom.

Efter händelsen vill hon uppmana andra att våga ta kontakt och hjälpa varandra. Hon skriver om sin egen upplevelse i ett Facebookinlägg.

Gillar du det här borde du läsa om Filip som gav sitt påskägg till tiggare och tiggaren Nicolaes berättelse. Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit med om något liknande?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

IS uppges ha dödat syriska soldater

1 timme sedan
Tjugo soldater tillhörande den syriska armén eller grupper allierade med regimen har dödats i två attacker genomförda av terrorgruppen IS, uppger det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Sverige återlämnar kranier till Finland

1 timme sedan
Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.