Hasse Aro berättar om det konstigaste som hänt i en "Efterlyst"-sändning.
Hasse Aro berättar om det konstigaste som hänt i en "Efterlyst"-sändning. - Foto: Skärmavbild/Viafree och Anders Wiklund/TT

Hasse Aro avslöjar: Här är det konstigaste som hänt i Efterlyst

Med flera års erfarenhet av att programleda TV3:s direktsända långkörare "Efterlyst" har Hasse Aro varit med om det mesta. Men för Nyheter24 berättar han om en händelse, vilken tog plats mitt i livesändningen, som särskilt sticker ut.


"Efterlyst" har sänts ända sedan 1990 och under majoriteten av åren som TV3-programmet rullat i tv-rutan har det varit Hasse Aro som varit programledare.

Den erfarne tv-profilen har tidigare berättat för Nyheter24 om de olösta mordfallen som han aldrig glömmer. Här kan du läsa om dem.

Hasse Aro: "Jag var tveksam"

Tv-programmet, som är livesänt, gör det möjligt för tittare att lämna tips som i många fall lett till avgörande genombrott i polisens utredningar.

Men när Hasse Aro får frågan om det konstigaste som hänt under direktsändningarna genom åren är det inte något tips som kommer på tal – utan ett besök.

– Det märkligaste var nog den gången vi hade en efterlyst person som överlämnade sig till polisen i studion under direktsändning. Det var hans krav för att ge upp, att få göra det live, säger Aro och fortsätter:

– Jag var tveksam till att han skulle komma. Men det gjorde han.

Överlämnade sig själv i "Efterlyst"-studion

Händelsen som Hasse Aro syftar på skedde i mars 2020. Den 22-årige Oscar, som rymt från anstalten Skenäs, klev då in i studion och överlämnade alltså sig själv frivilligt.

Läs om hans motivering till beslutet, och se klippet från programmet, här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!