Miljonlön för SAS-vd:n Anko van der Werff.
Miljonlön för SAS-vd:n Anko van der Werff. - Foto: Fredrik Persson/TT och Johan Nilsson/TT

Miljonregn över SAS-vd:n – så mycket tjänar Anko van der Werff

Molnen över SAS horisont blir allt mörkare. Pilotstrejk, skuldberg och konkurskris har präglat de senaste månaderna för flygbolaget. Men hur går det egentligen för företagets vd Anko van der Werff på den ekonomiska fronten?


Miljarderna rinner ut ur flygbolaget SAS, och det krisdrabbade företaget har lånat pengar från Sverige, Norge och Danmark. 

Svenska staten har också gett besked om att man nu inte går in med mer pengar. Detta har ökat risken för att flygbolaget tillslut kan gå omkull.

Hot om pilotstrejk på SAS

Samtidigt har piloter på SAS i flera veckors tid varnat om att ge sig ut i strejk om inte ett nytt kollektivavtal mellan flygbolaget och pilotfacket i Sverige, Danmark och Norge tas fram. 

Här kan du läsa om man har rätt till ersättning om flygresan ställs in vid pilotstrejk

Anko van der Werffs lön – så mycket pengar tjänar vd:n för SAS 

Anko van der Werff utsågs till verkställande direktör och koncernchef för SAS i april 2021, med tillträde senast den 15 juli 2021. Innan dess var han vd för Avianca och Avianca Holdings i Colombia. 

Men hur går det egentligen på den ekonomiska fronten för flygbolagets vd? 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 har tagit del av hade SAS nuvarande vd Anko van der Werff i fjol en fastställd förvärvsinkomst på 6 098 439 kronor. Fördelat lika över årets alla månader innebär det att SAS-vd:n kunde plocka ut drygt 508 000 kronor i månadslön. 

sas
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!