Festande ungdomar med EPA-traktorer stör i Eskilstuna.
Festande ungdomar med EPA-traktorer stör i Eskilstuna. - Foto: Johan Nilsson/Fredrik Sandberg/TT

Kaos med A-traktorer på parkering – 80 ungdomar festade och buskörde

Ett centrum i Eskilstuna har under en längre tid varit samlingsplats för ungdomar med A-traktorer – som buskör och dricker alkohol.
"Ungdomar ligger på taket på fordonen medan man sladdar runt", skriver centrumchefen Veronica Gustafsson i ett Facebook-inlägg.


Under helgen samlades omkring 80 ungdomar med A-traktorer på parkeringarna vid Tuna Park i Eskilstuna. Enligt den lokala polisen är problemet ingen ny företeelse, vilket Eskilstuna-kuriren var först att rapportera om. 

"Under en längre period har boenden runt Tuna Park ringt in till polisen om ungdomar som stör ordningen i området med allt från hög musik, buskörningar och nedskräpning", skriver de på sin Facebooksida. 

"Ungdom som stör och förstör"

På fredagen gjorde polisen en riktad insats mot de bilburna ungdomarna, och tackas nu av centrumchefen Veronica Gustafsson i ett inlägg på Tuna Parks Facebook:

"Ett bra initiativ från polisen som vi stödjer fullt ut," skriver hon och fortsätter:

"Vi har under en längre tid haft problem med bilburen ungdom som både stör och förstör. Självklart inte alla, men tillräckligt många för att det ska vara ett problem som tar enorma resurser..."

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!