Nyheter24 lanserar en Premium-sektion i partnerskap med Sesamy.
Nyheter24 lanserar en Premium-sektion i partnerskap med Sesamy. - Foto: Pexels och Pressbild/Sesamy

Nyheter24 lanserar Premium-sektion med Sesamy: "Rätt i tiden"

Tillsammans med Sesamy erbjuder nu Nyheter24 en Premium-sektion där artiklar kan köpas styckvis, så att du som besökare slipper binda upp dig på ännu ett abonnemang.
– Det känns modernt och väldigt rätt i tiden, säger Henrik Eriksson, chefredaktör på Nyheter24.


Under det gångna året har Nyheter24 vuxit och med två miljoner unika besökare i veckan är vi nu Sveriges tredje största nyhetssajt.

Som ett led i utvecklingen kommer Nyheter24, från och med den 6 december 2022, att erbjuda Premium-artiklar. 

Detta sker i partnerskap med Sesamy, som lanserades 2021, av Acast-grundarna Måns Ulvestam, Karl Rosander och Markus Ahlstrand, med syfte att göra digitalt premiuminnehåll tillgängligt för fler – genom att göra det möjligt för användare att styckköpa artiklar som ett alternativ till att binda upp sig på abonnemang.

– Äntligen kan Nyheter24 ge besökarna premiumjournalistik där du som läsare inte behöver signa upp dig på ytterligare ett abonnemang. Det känns modernt och väldigt rätt i tiden, säger Henrik Eriksson, chefredaktör på Nyheter24.

Premium-artiklar köps styckvis hos Nyheter24

Du behöver med andra ord inte binda upp dig på någon prenumeration, utan artiklar inom Premium-sektionen kommer att kunna köpas styckvis. Joachim Keller, partner på Sesamy, förklarar:

– Sesamys lösning för styckeköp av artiklar ger Nyheter24 ett användarvänligt sätt att ta betalt för sin unika journalistik samtidigt som läsarna får tillgång till nya perspektiv som annars inte hade varit möjliga. Nyheter24 är den tredje nyhetspublikationen på lika många månader som samarbetar med Sesamy, vi ser det som ett tydligt förtroendet för vår lösning.

Måns Ulvestam, vd för och medgrundare av Sesamy, fyller i:

– Vi är glada över att Nyheter24 har valt Sesamy som partner. Särskilt efter den imponerande tillväxten av läsare som de har haft. På Sesamy kommer vårt fokus att ligga på att stödja Nyheter24 för att driva nya intäktsströmmar som kommer att upprätthålla och öka tillgången till deras journalistik. Engångsköp i kombination med annonsintäkter eller prenumeration ger läsarna större flexibilitet i vad de väljer att läsa, och hur de vill betala.

När du väl köpt en artikel på Nyheter24:s Premium-sektion finns den tillgänglig på din profilsida. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!