Ulf Kristersson medverkade i TV4:s "Efter fem ikväll".
Ulf Kristersson medverkade i TV4:s "Efter fem ikväll". - Foto: Fredrik Sandberg/TT och Skärmavbild/TV4/Efter fem ikväll

Ulf Kristerssons chock i tv – efter frågan om Fredrika: "Otrohetsdrama"

Statsminister Ulf Kristersson fick sig en rejäl överraskning när han fick en tittarfråga i TV4:s direktsändning av "Efter fem ikväll" under tisdagen.
– Nu snackar vi otrohetsdrama, sade en märkbart road Kristersson.


Det var under tisdagen som statsminister Ulf Kristersson medverkade i TV4:s "Efter fem ikväll" för att svara på tittarfrågor. I samband med detta fick M-ledaren sig en rejäl överraskning.

I en tittarvideo dök nämligen hans egen fru, prästen Birgitta Ed, upp och ställde en fråga.

– Hej Ulf, jag undrar fortfarande varför du gömde Fredrika i lägenheten ovanför när jag skulle hälsa på dig för första gången?, frågade Ed, varpå hennes förvånade men märkbart roade äkta make svarade:

– Nu snackar vi otrohetsdrama av den högre graden.

Ulf Kristersson: "Hade köpt en liten ökenråtta"

Men vem är då Fredrika? Det hela reddes ut efter en reklampaus, då även Birgitta Ed dök upp i studion och skämtsamt sa att hon "fortfarande är arg". 

– Jag är uppvuxen med mycket smådjur. Gnagare. Hamstrar, ökenråttor, chinchillor, marsvin. Så i min första lägenhet hade jag köpt en liten ökenråtta, förklarar Kristersson i TV4-programmet och fortsätter:

– Men Birgitta hade antytt att hon kanske inte var så förtjust i det där, så jag tänkte att när hon skulle hälsa på mig första gången kanske jag kan låna ut ökenråttan till en kompis som bor en trappa upp och det gjorde jag.

Det hela uppdagades dock när Ed anlände till lägenheten och Kristersson inte var hemma. Hon gick nämligen upp till den gemensamma kompisen och fick då veta att ökenråttan tillhörde sin nuvarande make.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!