Systembolagets Facebookinlägg fick kunderna att reagera
Systembolagets Facebookinlägg fick kunderna att reagera - Foto: Hasse Holmberg/Christine Olsson/TT

Ändringen på Systembolaget kritiseras av kunderna: "Känns omodernt"

När Systembolaget la ut en bild på Facebook om en miljövänlig förändring blev kunderna skeptiska. Nu försvarar de sig i kommentarerna.


I slutet på januari la Systembolaget upp ett inlägg på Facebook för att informera kunderna om en förändring man gjort i verksamheten. 

I det skriver man att bolagets butiker minskat antalet kvitton med 80 procent på ett år. I och med detta sparade de 19,5 miljoner meter papper, enligt egen utsago.

"Hur? Genom kombinationen av ett nytt kassasystem som inte skriver ut kvittot automatiskt samt att vi varje gång frågor om kunderna vill ha kvitto", skriver Systembolaget i inlägget.

Foto: Facebook/Systembolaget

Här är 10 goda viner – som gästerna alltid älskar

Systembolaget-kunden: "Omodernt"

Men den miljövänliga satsningen möttes av både ris och ros i kommentarsfältet. Många kunder ansåg nämligen att Systemet inte borde ha papperskvitton alls, utan följa i andra butikers fotspår och erbjuda dem digitalt.

Så här skriver några av de skeptiska kunderna i kommentarerna:

"Att digitala kvitton fortfarande inte är på plats år 2023 känns väldigt omodernt det hade nog pressat ned papperskvittona ännu mer."

"Tacksam om ni inför digitala kvitto till Kivra. Koppla kort till denna tjänst. Fungerar utmärkt på bl a ICA."

"Skapa en app där kvittot hamnar för respektive person för dem som vill ha kvitto!"

Så svarar Systembolaget på kritiken

På flera av kommentarerna har Systembolagets personal gått in och besvarat kritiken:

"Digitala kvitton är en mycket bra idé, och inte heller någonting vi motsätter oss i grunden. Problemet med dessa är att det krävs anslutning till en kundklubb eller liknande, och det har vi inte. Vi utvärderar just nu vilka möjligheter som finns vad gäller att erbjuda våra kunder digitala kvitton just nu, men har ännu inte kommit fram till en lösning som passar."

Här kan du läsa alla vår nyheter om Systembolaget.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!