Stefan och hans kollegor gör ett intressant fynd i "Gränsbevakarna Sverige".
Stefan och hans kollegor gör ett intressant fynd. - Foto: Skärmavbild/Gränsbevakarna Sverige/Kanal 5/discovery+

Se tullens absurda upptäckt – hittar mystiska ritningar: “Inte sett innan…”

Stefan och hans kollegor på tullen fattar misstankar mot ett par vid Öresundsbron. Nästan direkt markerar hunden Atte mot en ryggsäck, men de intressanta upptäckterna i "Gränsbevakarna Sverige" tar inte slut där…


I programmet "Gränsbevakarna Sverige" på Kanal 5 får tittarna i ett av avsnitten bland annat följa med gruppchef Stefan och kollegorna på Tullverket, som håller ett extra öga på kvällstrafiken vid Öresundsbron. 

Här kan du se tullens pinsamma tabbe i "Gränsbevakarna Sverige"

Hunden Atte gör ett fynd i "Gränsbevakarna Sverige"

Det är då tullen fattar misstanke kring en bil där det sitter två unga personer som ska till Oslo för att åka skidor. De säger att de ska åka skidor men verkar däremot inte ha särskilt mycket utrustning eller vinterkläder med sig, vilket tullen finner misstänksamt. Bilen skickas därför in på kontroll. 

I packningen hittas en liten flaska. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

När hunden Atte genomsöker packningen gör han en markering mot en ryggsäck, som visar sig vara mitt i prick. 

Och mycket riktigt – inlindat i lite papper ligger en flaska som Stefan tycker luktar som cannabisolja. För att få det här bekräftat gör Stefan ett snabbtest på innehållet, som bekräftar misstankarna. 

Under tiden går Stefans kollegor igenom resten av packningen, där de gör en hel del andra intressanta fynd. De hittar bland annat en liten bricka som visar att de har besökt “Cannabis Expo 2019” i tre dagar, vilket tullen också tolkar som ett tecken att paret brukar. 

Paret verkar även ha besökt ett cannabis-event tidigare. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

Tullens intressanta fynd: "Ritningar på cannabisodling"

Tullinspektören Fifi hittar därefter något som ytterligare bekräftar detta, nämligen några papper med minst sagt annorlunda ritningar. 

– De säger att de inte har någon cannabis eller något med cannabis att göra, men här är ganska seriösa ritningar på en cannabisodling, säger tullinspektören Fifi.

I packningen hittas även minst sagt intressanta ritningar. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

– När vi går vidare i packningen hittar Fifi någon form av ritningar hur man gör cannabisodlingar i en container. Det har jag inte sett innan så det var ju intressant att få lära sig, berättar Stefan.

Därefter är hela bilen genomsökt, och i förhör framkommer det att cannabisoljan tillhör mannen som därför blir misstänkt för narkotikasmuggling. Kvinnan får därför packa ihop bilen och vänta utanför medan tullen rapporterar mannen. 

Se mer av tullens upptäckt i spelaren ovan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!