I "Gränsbevakarna Sverige" gör slinter en tullinspektör på handen...
I "Gränsbevakarna Sverige" gör slinter en tullinspektör på handen... - Foto: Skärmavbild/Gränsbevakarna Sverige/Kanal 5/discovery+

Par stoppas med 70 vinboxar – se tullens pinsamma tabbe: “Dras på lönen”

I “Gränsbevakarna Sverige” stoppar tullen i Helsingborg en bil, där paret inte riktigt verkar ha pratat ihop sig. Och när de ska gå igenom innehållet i bilen gör tullen en klantig tabbe…


I Helsingborgs hamn finner gruppchef Stefan och hans kollegor på tullen en bil lite extra intressant. I baksätet och i bagageutrymmet finns nämligen stora mängder alkohol, vilket tullen väljer att titta närmare på i "Gränsbevakarna Sverige" på Kanal 5. 

Här kan du se när tullen i "Gränsbevakarna Sverige" stoppade en man med 800 liter öl

Upptäckten i "Gränsbevakarna Sverige" – parets historier går isär

Men paret i bilen verkar inte ha pratat ihop sig, och deras historier går inte riktigt ihop. Kvinnan hävdar att de har stora fester nästan varje vecka i en hyrd lokal, medan mannen menar att de aldrig hyrt en lokal utan festar då och då hos en släkting. 

I bilen finns en stor mängd alkohol. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

Eftersom parets historier går isär tas de in på förhör, då det finns misstankar om att alkoholen inte är för privat bruk. 

Se tullens klantiga tabbe i Gränsbevakarna: "Ta med sig fika"

Flaskan går i golvet. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

Tullen lastar ut den stora mängden alkohol från bilen, och det är då en lätt pinsam situation inträffar. Bland vinboxar och backar med cider finns även en glasflaska med sprit, förvarad i en plastförpackning. Och när en tullinspektör kollar närmare på den flådiga flaskan åker den ner i betonggolvet, och går i kras. 

– Det är dålig förpackning och viss försiktighet, så den åkte i golvet helt enkelt. Nu luktar det jättemycket sprit här inne, säger han. 

Flaskan gick i tusen bitar. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

– Det dras på lönen och så får man ta med sig fika till jobbet när man beter sig så illa, skämtar gruppchef Stefan och fortsätter: 

– Det är sånt som händer, det är inte så mycket att göra åt. Det här paret får inkomma med ersättningsanspråk till Tullverket och då ersätter vi det när vi har tagit sönder någonting. 

"Det dras på lönen", skämtar Stefan. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

Sammanlagt rör det sig om 70 vinboxar och 30 liter starksprit. Det här är inte lika mycket som tullen misstänkte från början, och de har inte tillräckligt mycket att gå på i det här fallet. Det innebär att paret släpps och får åka vidare. 

Se tullens klantiga tabbe i spelaren ovan. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!