Polisen bekräftar för TT att tio elever har förts till sjukhus för kontroll. Arkivbild.
Polisen bekräftar för TT att tio elever har förts till sjukhus för kontroll. Arkivbild. - Foto: Tim Aro/TT

Tio barn till sjukhus – misstänks ha förgiftats av "regnbågsgodis"

Tio barn på en skola i Linköping har förts till sjukhus efter att ha ätit något som de uppfattat som godis, rapporterar Corren.Flera av dem har symptom på förgiftning och "godiset" ska nu analyseras.


— Eleverna går i årskurs fyra och sex och mår förhållandevis bra. De har under lunchrasten varit ute i närområdet till skolan och hittat någonting som de själva kallar för regnbågsgodis. Om det i sin tur handlar om omslagspappret eller om det var det så kallade godiset som var färgat så, det vet jag inte, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson till TT.

Det är inte klarlagt hur många av barnen som uppvisat symptom på förgiftning, men alla tio fördes till sjukhus för kontroll.

Polisen ska analysera "godiset"

Polisen har varit i skolområdet för att leta efter vad barnen kan ha fått i sig. Ett av barnen tog med ett föremål till akuten. 

— Vi kommer nu att analysera det här. Det är av vikt att vi får veta vad det är för någonting, om det är en drog eller inte. Man kan bli illamående av många olika saker, säger Johnny Gustavsson.

Polisen har skrivit en anmälan om misshandel med tio målsägande. Ingen är frihetsberövad.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!