5 musikfestivaler i Stockholm 2023 – sommarens hetaste artister.
5 musikfestivaler i Stockholm 2023 – sommarens hetaste artister. - Foto: Fredrik Persson/TT/Claudio Bresciani/TT

5 musikfestivaler i Stockholm 2023 med sommarens hetaste artister

Längtar du också efter en sommar full av musikfestivaler i Stockholm? Då har du hamnat rätt! Nyheter24 har samlat en lista över flera storslagna musikfestivaler som äger rum i Stockholm 2023.


Under sommarmånaderna finns det massor av musikfestivaler att besöka i Stockholm, allt från stora festivaler med internationella artister till mindre evenemang med lokala talanger.

Här är en lista över fem musikfestivaler i Stockholm som du inte vill missa i år. Oavsett om du gillar pop, rock eller elektronisk musik – finns det något för alla.

Gröna Lund Live 2023 – Sveriges längsta festival

Gröna Lund Live är en av de mest populära musikfestivalerna i Stockholm. Gröna Lund Live erbjuder en unik festivalupplevelse med spännande åkattraktioner och en fantastisk atmosfär. Varje år bokar festivalen några av de mest eftertraktade artisterna och banden från Sverige och världen.

Under Gröna Lund Live kan du uppleva allt från pop, rock, indie och hiphop till hårdrock och elektronisk musik. Festivalen arrangeras vanligtvis under sommaren och sträcker sig över flera dagar.

  • Datum för Gröna Lund Live 2023: 11 maj – 22 september. 
  • Urval av artister och band som uppträder under festivalen: Machine Gun Kelly, Johnossi, Maxida Märak, Trippie Redd, Hooja och Jireel. Hela programmet finns på Gröna Lunds hemsida.

Gröna Lund Live är Sveriges längsta festival. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Rosendal Garden Party 2023 på Rosendal

Rosendal Garden Party äger rum på området Rosendal som ligger på Djurgården. Evenemanget är känt för sin fantastiska miljö och stämning, där musik och festligheter pågår under hela dagen.

Festivalen har en blandad repertoar med artister från en mängd olika musikgenrer, inklusive pop, rock, hiphop, elektronisk musik och mer. Varje år drar Rosendal Garden Party till sig tusentals musikälskare från hela landet som vill uppleva den fantastiska musiken och atmosfären.

  • Datum för Rosendal Garden Party: 9 juni –11 juni
  • Urval av artister och band som uppträder under festivalen: Stormzy, Asake, Cherrie och Tiana Major9. Här finns hela programmet för Rosendal Garden Party 2023.

Cherrie är en av artiserna på Rosendal Garden Party. Foto: Christine Olsson/TT

Lollapalooza 2023 – internationell musikfestival

Lollapalooza är en internationell musikfestival som är en av de största och mest kända festivalerna i världen. Lollapalooza Stockholm kommer att hållas på Gärdet i norra Stockholm och erbjuder en bred blandning av musikgenrer.

  • Datum för Lollapalozza: 29 – 30 juni till och med 1 juli.
  • Urval av artister och band som uppträder under festivalen: Travis Scott, Kygo, Mando Diao, Zara Larsson och Lil Nas X. Hela programmet finns på Lollapaloozas hemsida.
Lollapalooza på Gärdet i Stockholm. Foto: Claudio Bresciani/TT

Vi Som Älskar 90-talet: Artister och datum 2023

En nostalgitripp för alla som gillar musik från 90-talet och 00-talets musikhjältar. Festivalen hålls på Gärdet och bjuder på en hel dags fest.

  • Datum för Vi Som Älskar 90-talet: 8 juli.
  • Urval av artister och band som uppträder under festivalen: Markoolio, Vengaboys, E-Type och Dr Bombay. Hela programmet finns på festivalens hemsida.

Markoolio är en av festivalens artister. Foto: Karin Törnblom/TT

Stockholm Jazz Festival med världsberömda musiker

En av de mest respekterade jazzfestivalerna i Europa som lockar till sig många världsberömda musiker och talanger inom jazzgenren. Festivalen bjuder på konserter, workshops och seminarier på flera olika platser runtom i Stockholm. 

  • Datum för Stockholm Jazz Festival i oktober: 13 oktober, 15 oktober och 17 – 22 oktober.
  • Urval av artister och band som uppträder under festivalen: Jasmine Myra, Gard Nilssens Supersonic Orchestra och Avishai Cohen Trio. Hela programmet finns på Stockholmjazz hemsida.

Ziggy Marley har uppträtt på Jazzfestivalen. Foto: Maja Suslin/TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!