Det finns flera vackra naturreservat att besöka i Skåne.
Det finns flera vackra naturreservat att besöka i Skåne. - Foto: Stella Pictures och Paul Kleiven/AP/TT

5 vackra naturreservat du måste besöka i Skåne

Utforska Skåne genom dessa fem fantastiska naturreservat och nationalparker och upplev vackra vandringsleder, dramatiska landskap och rik flora och fauna.


Skåne är hem till en mängd vackra naturreservat och nationalparker som erbjuder besökare en chans att utforska och njuta av landets varierande landskap. Nyheter24 listar fem av dessa naturreservat. 

Söderåsens Nationalpark

Detta naturreservat, beläget utanför Helsingborg, är känt för sin imponerande dalgång, Skäralid, och erbjuder vackra vandringsleder genom skog och klippor. Området är hem för ett brett spektrum av växt- och djurliv.

Kullabergs Naturreservat

Kullen, där du finner Kullabergs Naturreservat, är en dramatisk halvö i nordvästra Skåne med branta klippor, lummiga skogar och spännande grottor. Här kan besökare njuta av vandring, fågelskådning och även klättring.

7 naturreservat att besöka i Stockholm – upptäcks stadens gröna oaser

Stenshuvud Nationalpark

Stenshuvud ligger vid Österlenkusten och erbjuder en imponerande utsikt över havet från sin 97 meter höga kulle. Parken erbjuder bland annat sandstränder och bokskogar, vilket gör den perfekt för vandring och naturupplevelser.

Dalby Norreskog Naturreservat

Dalby Norreskog Nationalpark ligger i södra Skåne, granne med Dalby Söderskog Nationalpark och strax utanför Lund. Här kan besökare, genom skog och mark, inte bara ta del av en mängd växter, utan också ta sig fram på en vandringsled som går genom parken.

5 vackra slott och borgar du måste besöka i Skåne

Sandhammarens Naturreservat

Sandhammaren, beläget i Ystad kommun, är känt för sina vidsträckta sanddyner och anses av många vara en av Sveriges finaste sandstränder. Naturreservatet är också viktigt för skyddet av sällsynta fågelarter och lockar många besökare för fågelskådning.

Skånes 5 bästa badplatser – en guide för sommaren

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!