Den folkkäre kriminologen och författaren Leif GW Persson har grävt i Tove-mordet
Den folkkäre kriminologen och författaren Leif GW Persson har grävt i Tove-mordet - Foto: Polisen/Maja Suslin/TT

Toves mördare Johanna Leshem Janssons känga mot Leif GW – ogillade hans dokumentär

Johanna Leshem Jansson har uttalat sig om Leif GW Perssons dokumentär om mordet på Tove i Vetlanda. Hon uttrycker sitt missnöje över dokumentären som nyligen släpptes på TV4.


21-åriga Tove blev mördad efter en utekväll i Vetlanda den 16 oktober 2022. Två personer greps innan Toves kropp återfanns i ett skogsparti. 20-åriga Johanna Leshem Jansson och 18-åriga Maja Hellman dömdes till livstids fängelse för mordet på Tove. Båda överklagade domen och sitter nu häktade i väntan på att den ska tas upp av hovrätten i augusti.

Rättegången i Tove-fallet flyttad till augusti

20-åringen har erkänt att hon tagit stryptag på Tove, men hennes advokat Clea Sangborn hävdar att det inte var dödsorsaken.

– Enligt min uppfattning är dödsorsaken en annan, nämligen att målsäganden har kvävts genom att ha inandats maginnehåll, säger hon till TT.

Leif GW Persson kritiserar utredningen av mordet på Tove

Nyligen släpptes Leif GW Perssons dokumentär om mordet på Tove i Vetlanda. Han åkte personligen till staden för att gå till botten med vad som hände.

I dokumentären kritiserar Leif GW Persson utredningen som han tycker är bristfällig. Han anser bland annat att Maja Hellman inte borde ha dömts för mordet:

– Det som oroar mig på allvar är domen mot 18-åringen. Som jag ser det hela så har hon inte deltagit i mordet, hon ska dömas för brott mot gravfriden, normalgrad.

Missnöjd med dokumentären om Tove-mordet

I väntan på att domen ska tas upp i hovrätten sitter nu Johanna Leshem Jansson häktad. Hon ska enligt uppgifter som Aftonbladet tagit del av ofta vara på bra humör och delta i samtal med andra interner. Dock var hon inte på lika bra humör efter att ha tittat på Leif GW Perssons dokumentär om det uppmärksammade mordet.

“Bland annat ska hon ha uttryckt att den var tråkig. Hon ska också ha sagt att hon tyckte att den saknade nyheter och att hon redan kände till allt som visades i den”, skriver Aftonbladet.

Toves mördare lever utan restriktioner i häktet – pysslar och läser

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!