Branden i Västmanland är under kontroll.
Branden i Västmanland är under kontroll. - Foto: Pontus Lundahl / TT

Skogsbranden i Västmanland under kontroll

Skogsbranden i Västmanland är under kontroll, uppger räddningschefen till P4 Västmanland. Markägare polisanmäler ett företag som man misstänker kan ha orsakat branden, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.


Branden vid Målarberget mellan Avesta och Norberg i Västmanland uppstod på midsommarafton och blossade upp igen på måndagen. På torsdagskvällen meddelade räddningschefen Roger Ågren att branden är under kontroll.

— Nu är branden under kontroll, säger Ågren till radiokanalen.

— Man ska alltid ha största respekt för naturen, man ska också veta att det är glödbäddar under ytskiktet och har man otur, vinden tar tag i någonting på plats där man inte är just då, kan det återuppstå en brand, men det försöker vi motverka nu, säger Ågren vidare.

Markägare i det brandhärjade området polisanmäler en underentreprenör till skogsförvaltaren AB Karl Hedin. Detta då företaget enligt markägarna röjt med röjsåg i området samma dag som branden ursprungligen bröt ut.

— Vi vill i alla fall ha en utredning på det, säger Gustav Andersson, en av fyra markägare, till SVT Nyheter Västmanland.

Andreas Hugoson, AB Karl Hedins distriktschef Öst, säger till SVT att han välkomnar en polisanmälan så att brandorsaken kan utredas.

TT
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!