En kraftig detonation inträffade i en restaurang i stadsdelen Skäggetorp i Linköping under natten till måndagen. Polisens bombskydd har kallats till platsen. En stor avspärrning har upprättats I Området.
En kraftig detonation inträffade i en restaurang i stadsdelen Skäggetorp i Linköping under natten till måndagen. Polisens bombskydd har kallats till platsen. En stor avspärrning har upprättats I Området. - Foto: Pontus Stenberg/TT

Explosion vid restaurang i Linköping: "Bostäder kommer påverkas"

En kraftig detonation inträffade i en restaurang i stadsdelen Skäggetorp i Linköping under natten till måndagen.


Ingen person har påträffats skadad. Larmet om explosionen kom vid 03.37.

— När polis kom till platsen en stund senare kunde man lokalisera en restaurang där entrén är södersprängd och taket rasat in på grund av en kraftig explosion, säger polisens presstalesperson Marcus Anefur.

Explosion vid restaurang i Linköping

Polisens bombskydd har kallats till platsen. En stor avspärrning har upprättats, vilket påverkar lokaltrafik och boende i området.

— Restaurangen är fristående men ligger nära bostäder så de kommer påverkas av det här. Vi har spärrat av i syfte att säkra bevisning men också för att skydda allmänheten, säger Marcus Anefur.

Ingen har gripits. Polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brand och explosiva varor.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!