Mats Löfving, tidigare regionpolischef i Stockholm och biträdande rikspolischef. Arkivbild
Mats Löfving, tidigare regionpolischef i Stockholm och biträdande rikspolischef. Arkivbild - Foto: Henrik Montgomery/TT

Ny anmälan om Mats Löfvings död kommer inte utredas: "Inte skäl att ändra..."

Åklagaren kommer inte att inleda någon förundersökning efter den anmälan som polisen gjort mot sig själv med anledning av polischefen Mats Löfvings död, skriver Polistidningen.


Tidigare i sommar blev det känt att polisen anmält uppgifterna om att flera personer inom myndigheten, däribland rikspolischefen Anders Thornberg, skulle ha känt till att tidigare polischef Mats Löfving var självmordsbenägen.

— Det har inte sagts till mig, men om det har funnits människor som känt till att Mats Löfving varit självmordsbenägen utan att vidta några åtgärder kan det vara ett brott, sade rikspolischef Anders Thornberg tidigare till TT.

Chefsåklagare Per Nichols har nu beslutat att inte inleda förundersökning med anledning av uppgifterna. I mars fattades beslut att inte inleda förundersökning efter anmälningar om arbetsmiljöbrott. Och de nya uppgifterna utgör enligt Nichols heller inte skäl att ändra den bedömningen, skriver Polistidningen.

Den 22 februari hittades Mats Löfving, tidigare regionpolischef i Stockholm och biträdande rikspolischef, död i sitt hem. Tidigare samma dag hade polisens särskilda utredare Runar Viksten vid en presskonferens pekat ut Löfving som jävig i flera beslut och rekommenderat att han skulle avskedas.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!