Jonas Gardell är kritisk till att Ulf Kristersson inte tar mer avstånd från SD efter Björn Söders (SD) utspel.
Jonas Gardell är kritisk till att Ulf Kristersson inte tar mer avstånd från SD efter Björn Söders (SD) utspel. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Jonas Gardell kräver svar av Ulf Kristersson på mingel: "Fullkomligt rimligt"

För första gången bjuder en statsminister in till ett Pridemingel på Sagerska palatset. Där vill Jonas Gardell ställa Ulf Kristersson till svars för samarbetet med Sverigedemokraterna.


Statsminister Ulf Kristersson har bjudit in till ett Pride-mingel med hbtq-aktivister och kulturpersonligheter under fredagen. En av dem som är inbjudna är författaren och dramatikern Jonas Gardell.

— Det är hedrande och bra att Ulf Kristersson har tagit initiativ att skapa en tradition av ett Pride-mingel, men det är också så att han är statsminister i en regering som har ett intensivt samarbete med ett parti som röstat nej till i stort sett varje förbättring för hbtq-personer i Sverige och Europa, säger Jonas Gardell till TT.

"Ulf Kristersson samarbetar med ett parti som kränker hbtq-personer"

I en krönika i Expressen reagerar Jonas Gardell på att Ulf Kristersson inte tar mer avstånd till Björn Söders (SD) inlägg på X, tidigare Twitter, om att Pride skulle legitimera pedofili.

— Ulf Kristersson samarbetar med ett parti som gång på gång går ut och kränker, förolämpar och skrämmer hbtq-personer och gör det svårare att leva ett bra liv. Det är svårt redan som det är, säger Jonas Gardell.

Samtidigt tror han att Ulf Kristerssons engagemang för hbtq-personer är äkta. Hur detta går i hop med samarbetet med SD kan Jonas Gardell inte förstå. Därför förväntar han sig få en förklaring av Ulf Kristersson i dag.

— Det är fullkomligt rimligt att han svarar på de frågor vi kommer att ha, säger Jonas Gardell.

TT har sökt Ulf Kristersson.

TT
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!