En person har dött och en har skadats lindrigt under Snapphanerallyt i Skåne. Arkivbild.
En person har dött och en har skadats lindrigt under Snapphanerallyt i Skåne. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Man död i rallyolycka i Skåne

En man i 35-årsåldern har omkommit i en rallyolycka under en tävling utanför Hässleholm, uppger polisen.


Två personer färdades i bilen som var inblandad i olyckan. Den andra personen, som är i 30-årsåldern, vårdas på sjukhus.

— Det exakta händelseförloppet måste vi utreda. Det vi vet är att en bil av okänd anledning har kört av vägen och in i ett träd, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT.

En förundersökning om vållande till annans död har inletts, detta för att utreda omständigheterna vid olyckan. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

Olyckan inträffade vid 15-tiden på lördagseftermiddagen under Snapphanerallyt, som ingår i rally-SM. Rallyt, som körs under två dagar i Hässleholmstrakten, är 192 kilometer långt.

Tävlingsledaren CG Wilke uppger för Kristianstadsbladet att olyckan inträffade i hög hastighet på den sjunde av de åtta specialsträckorna.

— Det är i slutet på sträckan som en förare kör av vägen i samband med en högerböj, säger CG Wilke till Kristanstadsbladet.

Rallyt avbröts i samband med olyckan.

Roger Engström, Svensk Bilsports ordförande, har gjort ett uttalande på förbundets hemsida.

"Det är så fruktansvärt. Rallysverige har sorg. Våra tankar går naturligtvis i första hand till närmaste familjen och vännerna, men även till team och funktionärer som finns på plats i den här hemska situationen", skriver Engström.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!