Laxå kommun erbjuder hyresgäster att flytta dit och betala endast en krona i hyra.
Laxå kommun erbjuder hyresgäster att flytta dit och betala endast en krona i hyra. - Foto: Bonny Håkansson/TT & Fredrik Sandberg / TT

Här kan du hyra en bostad för bara 1 krona i månaden

I en kommun i Närke har man tagit fram ett erbjudande om att låta hyresgäster bosätta sig i kommunen och betala endast en krona i hyra per månad. Men erbjudandet kommer med två krav.


Det rådet bostadsbrist i Sverige och de som har bostad kan istället ha drabbats av stora hyreshöjningar i och med inflationen som påverkat många hushåll. 

Nu har dock en svensk kommun tagit fram ett erbjudande som går ut på att man ska studera i kommunen samt skriva sig där. Går man med på det då får man hyra en lägenhet med en månadshyra på endast en krona. 

Här kan du bo – för endast en krona i hyra

Det är i Laxå kommun som erbjudandet nu står till förfogande för de som är i behov av bostad. Robert Huss är vd på det kommunala bostadsbolaget Laxåhem och berättar i en intervju med TV4 att företagen i kommunen behöver kompetens som inte är tillgänglig i dag.

– Det här är en utbildning som kommunen har tagit fram tillsammans med näringslivet. Företagen behöver kompetens som inte finns idag i närområdet eller på orten. Då har man tagit fram det här utbildningspaketet som är 3–6 månader långt. Under studietiden får man bo hos oss för 1 krona, säger han.

Trots det generösa erbjudandet går det dock trögt för kommunen att fylla bostäderna med hyresgäster.

– Det är förvånansvärt skralt.

Så om du är i behov av en bostad och samtidigt intresserad av att studera ett par månader så kanske ditt nästa hem ligger i Laxå.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!