Polis och kriminaltekniker på plats vid köpcentret Mobilia i Malmö efter en skottlossning på tisdagskvällen. Arkivbild.
Polis och kriminaltekniker på plats vid köpcentret Mobilia i Malmö efter en skottlossning på tisdagskvällen. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Skjuten i Malmö inte livshotande skadad

Ingen har hittills gripits för mordförsöket mot en man i 25-årsåldern utanför köpcentret Mobilia i Malmö i går eftermiddag. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga skador.


— Han vårdas alltjämt på sjukhus för allvarliga men inte livshotande skador, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling.

I danska medier finns uppgifter om att brottsoffret har koppling till Köpenhamns gängmiljö, men detta är inget som Norling kan kommentera, inte heller i vilket eller vilka länder mannen är medborgare.

— Just nu vill vi inte gå in på några närmare detaljer kring målsägaren. Det är en man i 25-årsåldern, övriga detaljer får vi avvakta med till ett senare skede.

Larmet kom strax före halv fem på eftermiddagen, då många människor befann sig vid Mobilia.

— Det här är ju en tid och en plats där det så klart har funnits en hel del människor i rörelse. Vi har redan talat med ett större antal personer som funnits i närområdet där. Vi hoppas att det fortfarande kan finnas människor som vi inte har fått tag i och då vill väldigt gärna att de hör av sig till oss.

Samtidigt har polisen påbörjat arbetet med att inhämta filmmaterial från alla de övervakningskameror som finns i området runt köpcentret.

Enligt Norling är det än så länge oklart om det var en eller flera gärningsmän som deltog vid skjutningen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!