En man hittades skjuten i Västberga i södra Stockholm natten till torsdagen.
En man hittades skjuten i Västberga i södra Stockholm natten till torsdagen. - Foto: Nils Petter Nilsson/TT

En död efter skottlossningen vid villa i södra Stockholm i natt – ingen gripen

En person har avlidit efter en skottlossning i ett villaområde i Västberga i södra Stockholm natten mot torsdagen. Enligt polisens uppgifter ska det ha funnits barn på platsen och ytterligare en person har förts till sjukhus med lindriga skador.


En person har dött efter skottlossning vid en bostad i Västberga i södra Stockholm natten mot torsdagen. Ytterligare en person fördes till sjukhus med lindriga skador.

Barn på platsen

En familj bor i huset och barn fanns på platsen vid händelsen.

De skadade personerna hittades inomhus men det är oklart om skottlossningen inträffade inne i eller utanför bostaden, uppger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Larmet om händelsen kom klockan 00.51 sedan flera boende i området hört smällar.

Den ena av de två som fördes till sjukhus fick lindriga skador och kunde lämna redan under natten. Den andra personen har avlidit av sina skador, uppger polisen.

Ännu ingen gripen

Polisen har inte gått ut med uppgifter om kön eller ålder på personerna. Enligt Wikdahl är dock målsägarna i ärendet personer som bor i bostaden.

Han bekräftar även att det ska ha funnits barn i bostaden.

– Ja, det har funnits barn på platsen, säger han.

Wikdahl vill inte säga om de skadade personerna har blivit skjutna eller skadats på annat sätt.

– Det har uppstått personskador i samband med skottlossningen. Man misstänker att skjutningen har koppling till annan grov våldsbrottslighet, säger han vidare.

Gärningsmän söks av polisen men ingen person är ännu frihetsberövad i ärendet. Avspärrningar har under natten upprättats i området och polisen på plats har pratat med närboende om iakttagelser.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!