DDollarstores Halloween-kampanj har mött kritik.
Dollarstores Halloween-kampanj har mött kritik. - Foto: Stella Pictures & Pontus Lundahl/TT

Raseri mot Dollarstores reklam – vandaliserades och eldades upp

Dollarstores kampanj "Welcome to Hell" har väckt ilska bland boende i Södertälje. Nu har någon eldat upp den stora reklamskylten.


Den som kör in i Södertälje på Strängnäsvägen från E20 möts av lågpriskedjan Dollarstores kampanj inför Halloween. På en stor utomhusskylt står det "Welcome to hell" (välkommen till helvetet på svenska) med flammande bokstäver.

Reklamskyltarna sitter vid infarten till Geneta och Ronna, två områden som drabbats av skjutningar de senaste åren, och kampanjen har fått kritik i sociala medier och av boende i området.

– Vi tycker att det är klart olämpligt att de sätter upp en sådan skylt här. Särskilt som att det bor så många troende här som ser helvetet som något som förknippas med det onda och med satan, säger Robert Halef, ordförande för stiftsstyrelsen för Syriskortodoxa patriarkatets ställföreträdarskap i Sverige till Länstidningen.

Dollarstores reklamskylt vandaliserad

Nu har Dollarstores reklamskylt i Södertälje vandaliserats, skriver LT.  

Strax före halv åtta på tisdagskvällen kom larmet till SOS om att skylten brann, och räddningstjänst fick åka ut och släcka branden.

Nyheter24 har tidigare pratat med Kelly Backlöf, som är markandschef på Dollarstore om kampanjen.  

– Människor är experter på att tolka budskap och tillskriva dem mer betydelse än vad de egentligen är menade för, sa hon då.

Här kan du läsa hela Dollarstores svar på kritiken mot reklamen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!