Miljöpartiets valberedning håller pressträff och presenterar partiets toppkandidater till EU. Alice Bah Kuhnke (tv), Isabella Lövin (th) och Pär Holmgren (ej i bild) blir Miljöpartiets förslag till toppkandidater på partiets EU-lista inför valet nästa år.
Miljöpartiets valberedning håller pressträff och presenterar partiets toppkandidater till EU. Alice Bah Kuhnke (tv), Isabella Lövin (th) och Pär Holmgren (ej i bild) blir Miljöpartiets förslag till toppkandidater på partiets EU-lista inför valet nästa år. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Isabella Lövin toppnamn på MP:s EU-lista

Alice Bah Kuhnke, Pär Holmgren och Isabella Lövin blir Miljöpartiets förslag till toppkandidater på partiets EU-lista inför valet nästa år. Det meddelar MP:s riksvalberedning på en pressträff.


— De är tre med politisk tyngd, erfarenhet av att driva politik i EU och lyfta och skapa uppmärksamhet kring MP:s frågor, säger riksvalberedningens ordförande, Louise Arndt på en pressträff.

De nuvarande EU-parlamentarikerna Alice Bah Kuhnke och Pär Holmgren står som etta och tvåa på listan.

Jag vill inget hellre än att fortsätta arbetet som jag har inlett under de här fem åren, säger Bah Kuhnke på pressträffen och kallar nästa EU-val för avgörande när det kommer till klimatpolitiken.

Bah Kuhnke är sedan 2019 Europaparlamentariker.

Den tidigare klimatministern, biståndsministern och språkröret Isabella Lövin föreslås som nummer tre på listan. Hon har även suttit i EU-parlamentet mellan 2009 och 2014.

EU är en central aktör för att komma någonstans när det kommer till hållbarhet, säger Isabella Lövin.

Vi behöver grön politik och medlemsländer men vi vet inte hur det kommer se ut i EU i nästa val. Därför behöver vi en stark grön grupp inför nästa EU-val, säger hon på pressträffen.

Den fullständiga listan ska bestå av 40 namn och färdigställs i december.

TT
/
EU
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!