En man fastnade och skadade sig i en maskin i Estrellas fabrik i Göteborg. Nu tvingas snackstillverkaren böta. Arkivbild.
En man fastnade och skadade sig i en maskin i Estrellas fabrik i Göteborg. Nu tvingas snackstillverkaren böta. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Man fastnade med händerna i maskin på chipsfabrik – Estrella får böta 200 000 kronor

Snackstillverkaren Estrella tvingas böta 200 000 kronor sedan en medarbetare på företaget fastnat med båda händerna i en maskin och skadat sig, rapporterar SVT Nyheter Väst.


Olyckan inträffade i november förra året när mannen skulle spola rent maskinen, medan den var i gång, på företagets fabrik i Göteborg.

Han fastnade först med ena handen, och när han försökte dra loss den fastnade han även med den andra. Mannen skadade sig så illa i händerna att han tvingades sjukskriva sig i flera månader efteråt.

Enligt åklagaren i ärendet har Estrella inte vidtagit tillräckliga åtgärder för att förebygga olyckan och bör därför hållas ansvarigt för mannens skador.

— Vi har valt att inte överklaga. Vi tycker det är tråkigt det som har hänt. Och jobbar ständigt systematiskt med en säker arbetsplats, säger företagets vd Ulrika Wallberg till SVT.

TT
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!