Poliser på plats efter lördagens skjutning i ett bostadsområde i Hovsjö i Södertälje.
Poliser på plats efter lördagens skjutning i ett bostadsområde i Hovsjö i Södertälje. - Foto: Magnus Lejhall/TT

Tre tonåringar skjutna i Södertälje

Tre tonårspojkar har skjutits i ett bostadsområde i Hovsjö i Södertälje på lördagskvällen. Tre män har gripits och polisen misstänker att en gängkonflikt ligger bakom skjutningen, enligt uppgifter till flera medier.


Polisen larmades till platsen klockan 18.45 av boende, som trodde sig ha hört smällare eller fyrverkerier i området.

De tre skottskadade personerna hittades sedan utomhus i närheten av varandra. Två personer ska vara svårt skottskadade, enligt uppgift till LT.

En stor polisinsats inleddes och senare på kvällen meddelade polisen att tre män hade gripits.

Polisens teori är att en konflikt mellan två kriminella grupperingar i staden ligger bakom skjutningen, enligt Expressens uppgifter.

Det var under förra året som en våldsam konflikt utbröt mellan de två grupperna. Grupperingarna kallas Ronnafalangen och Saltskogfalangen och är resultatet av en splittring i det så kallade Södertäljenätverket.

Konflikten intensifierades i slutet av september i fjol med fem skjutningar på öppen gata inom loppet av två veckor. Tre av skjutningarna hade dödlig utgång.

Hovsjö, det område där lördagens skottlossning inträffade, har sett en negativ utveckling de senaste åren, enligt polisens uppdaterade lägesbild över utsatta områden. Hovsjö anses nu vara ett "särskilt utsatt område", vilket är den allvarligaste graden av utsatthet.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!