Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Helena Landstedt/TT/Henrik Montgomery/TT

Bageri tvingades stänga omgående – efter kackerlacksproblem

Ett bageri i Stockholm fick i dagarna livsmedelsförbud efter kontroller av kommunens miljöförvaltning. Anledningen var att de hade kackerlackor i lokalen.


I början på december gjorde en handläggare från Stockholms stads miljöförvaltning en kontroll på ett bageri i Stockholmsområdet. Det var en uppföljande kontroll, som gjordes i form av ett oanmält kontrollbesök.

Populärt café i Mellansverige stänger: Personalen behöver vila – efter åtta år utan semester

Bageriet hade drabbats av skadedjur

I och med kontrollen kunde man konstatera att bageriet drabbats av skadedjur. Bageriet förbjöds därför att bedriva sin livsmedelsverksamhet, tills att skadedjursproblemet är under kontroll.

I Miljöförvaltningens kontrollrapport, som Nyheter24 tagit del av, står det att “Miljöförvaltningen hittade döda kackerlackor i er lokal. Inga indikatorfällor fanns i lokalen och ni har i dagsläget inte vidtagit någon åtgärd för att bekämpa skadedjuren.”.

Orsaken till att inspektionen ägde rum från början var att kackerlackor hade spridit sig i en centrumanläggning och på så sätt tagit sig in i bageriets lokaler.

Kackerlackor på populär restaurang i centrala Stockholm – akuta insatser krävs

Miljöförvaltningen krävde grundlig sanering

Förvaltningen bedömer att ägarna till de berörda verksamheterna inte har satt in tillräckliga åtgärder, och har nu krävt grundlig sanering av lokalerna.

När Nyheter24 når bageriets styrelse berättar de att verksamheten åter är igång. De menar att de vidtagit åtgärder och att de den 19 december slog upp dörrarna igen, med godkännande från Miljöförvaltningen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!