Endast genrebilder.
Endast genrebilder. - Foto: Helena Landstedt/TT/Pexels

Kackerlackor på populär restaurang i centrala Stockholm – akuta insatser krävs

Det har upptäckts kackerlackor på en populär libanesisk restaurang i centrala Stockholm. Miljö- och hälsoskyddsnämnden bedömer att riskerna för konsumenterna är så stora att åtgärder måste vidtas direkt.


Miljöförvaltningen fick in ett klagomål från en gäst om att en libanesisk restaurang i centrala Stockholm hade kackerlackor i lokalen. 

Kunden som skickat in sitt klagomål menade att maten som serverades inte var tillräckligt varm samt att hen hittat kackerlackor bland kycklingklubborna som serverades på lunchen.

Livsmedelsinspektör hittade levande kackerlackor

Efter att ha fått in klagomålet gjorde en livsmedelsinspektör ett oanmält kontrollbesök på restaurangen i början på november. Under kontrollen kunde man konstatera att restaurangen drabbats av skadedjur.

“Vid kontrollen påträffades levande kackerlackor. Vi kunde inte se att det fanns några klisterfällor utplacerade eller att arbetet hade påbörjats för att bekämpa kackerlackorna.”, står det i miljöförvaltningens rapport som Nyheter24 tagit del av.

Stora risker för konsumenterna

Upptäckten gjorde att miljö- och hälsoskyddsnämnden krävde akuta insatser för att få bukt med problemet.

"Miljö- och hälsoskyddsnämnden bedömer att riskerna för konsumenterna är så stora att beslutet ska gälla omedelbart" står det i föreläggandet.

Verksamheten yttrade efter kontrollen att de kommer att ta kontakt med en skadedjursfirma för att bli av med kackerlackorna.

När Nyheter24 når restaurangens representant för en kommentar säger hon att det endast var två kackerlackor som upptäcktes vid kontrollen. Hon poängterar även att dessa två inte fanns bland maten och menar även att restaurangen vidtagit åtgärder för att bekämpa problemet och att det nu ska vara grönt igen.

/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!