Södertörns tingsrätt. Arkivbild.
Södertörns tingsrätt. Arkivbild. - Foto: Mikaela Landeström/TT

Pojkar döms för kidnappning och mordförsök

Tre 16-åriga pojkar döms för människorov samt försök, förberedelse och stämpling till mord för skjutningar i södra Stockholm. Påföljden blir sluten ungdomsvård.


Två av 16-åringarna, båda hemmahörande i Dalarna, döms till sluten ungdomsvård i fyra år respektive två år och sex månader för försök till mord, förberedelse till mord, människorov och grovt vapenbrott.

Pojkarna fick i slutet av mars i uppdrag att mörda en man som stulit narkotika från det kriminella Foxtrotnätverket. I jakt på mannen kidnappade de och skottskadade hans kompis, men vännen lyckades fly.

En av 16-åringarna döms även för två ytterligare mordförsök sedan han skjutit två personer i ett radhus i Salem natten mot den 14 mars.

Den tredje 16-åringen döms för medhjälp till försök till mord, stämpling till mord och ringa narkotikabrott till sluten ungdomsvård i ett år och fyra månader.

Ytterligare sju personer, en 15-årig pojke och sex män mellan 18 och 40 år, döms inom ramen för ärendet.

En 22-åring och en 24-åring döms till fängelse i fem år och sex månader för delaktighet i människorovet. En 40-åring döms till två års fängelse för grovt skyddande av brottsling sedan han skjutsat en av 16-åringarna från brottsplatsen i Salem.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!