En äldre kvinna har inte kunnat duscha på sju veckor.
En äldre kvinna har inte kunnat duscha på sju veckor. - Foto: Andreas Hillergren/TT & Claudio Bresciani/TT

94-årig kvinna utan varmvatten – har inte kunnat duscha på sju veckor

En äldre kvinna i södra Sverige har haft problem med både värmen i bostaden och temperaturen på vattnet. Det har resulterat i att hon inte kunnat duscha på sju veckor, enligt sajten Hem & hyra.


En 94-årig kvinna hemmahörande i Skånes Fagerhult i södra Sverige har haft en turbulent tid de senaste veckorna. Detta då hon varken kunnat duscha på grund av avsaknad av varmvatten eller haft någon värme i bostaden under hela dagar. 

Så blir pensionen 2024: De får 1 500 kronor mer i månaden

94-årig kvinna har inte kunnat duscha på sju veckor

I hela sju veckor har hon, på grund av alldeles för låga vattentemperaturer, inte kunnat duscha och tvätta sig.

– Jag har hemtjänst så att jag ska kunna duscha en gång i veckan men nu är det sju gånger som jag inte duschat på, säger hon till sajten Hem & hyra.

Som om inte det vore nog har julen varit riktigt kall. På juldagen saknades nämligen värme i hyreslägenheten.

– På juldagen var det ingen värme. Elementen var iskalla och det kom ingen värme förrän klockan halv fem på kvällen.

För att kunna värma sig tvingades den 94-åriga kvinnan att sitta med en tjock jacka på sig i sin bostad för att hålla värmen.

Tusentals pensionärer kan gå miste om pengar: "Det är krångligt"

Grannen tvingades vara hemma från jobbet

I samma bostadshus har grannar till kvinnan upplevt liknande problem, där man fått ta till drastiska metoder. En grannfamilj har fått sätta på ugnen och öppna luckan för att sprida värme i bostaden.

En annan granne, som lider av reumatisk värk, har tvingats hålla sig hemma från jobbet på grund av smärta som uppstått på grund av för låga temperaturer i hemmet.

Enligt hyresvärlden har de felanmälningar som gjorts hanterats. De delar inte hyresgästernas bild utan menar att anledningen till kalla temperaturer är på grund av att man utfört underhållsarbete i pelletspannan, varpå man enligt standardförfaranden behövt stänga av den under en stund.

– Då går temperaturen ner under ett par timmar och sedan upp igen och det är ett normalt förfarande, säger en representant från fastighetsbolaget. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!