Systembolagets leveranser har påverkats av den senaste tidens oväder.
Systembolagets leveranser har påverkats av den senaste tidens oväder. - Foto: Martina Holmberg/TT & Stella pictures

Systembolagets varning till kunderna – efter ovädret: "En risk"

Systembolaget har efter den senaste tidens kalla snöoväder gått ut med en varning till sina kunder på sin hemsida.


När helgen närmar sig är det inte ovanligt att man beger sig till Systembolaget för att hämta ut beställda varor man köpt på deras hemsida. För många är det ett populärt sätt att testa nya produkter eller helt enkelt en möjlighet att testa unika varor som inte finns i butikernas hyllor.

Systembolaget ändrar öppettiderna under trettonhelgen – då har de stängt

Systembolagets varning till kunderna

I och med den senaste tidens oväder där rekordkalla temperaturer och stora mängder snö uppmätts i stort sett hela landet, går nu Systembolaget ut med en varning till sina kunder som handlat ur beställningssortimentet. 

På hemsidan har de nämligen publicerat en informationstext där man skriver att leveranser riskerar att bli försenade i landet till följd av den senaste tidens hårda väderlek.

”Risk för försenade leveranser. På grund av snöoväder finns det en risk för att beställningar blir försenade. Du som beställt till butik eller ombud får ett sms när beställningen kan hämtas”.

Foto: Systembolaget.se

Så har du planerat att testa ett nytt vin till helgen kan du istället få planera om då risken finns att dina varor inte hinner anlända. 

Därför är det 20 på Systembolaget och 18 på krogen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!