Polisen kan ha förhindrat ett trippelmord i Linköping. Nu åtalas flera personer. Arkivbild.
Polisen kan ha förhindrat ett trippelmord i Linköping. Nu åtalas flera personer. Arkivbild. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Misstänkt kontraktsmord stoppat – flera åtalas

Polisen kan ha stoppat ett grovt våldsbrott i Linköping i höstas. Nu åtalas en 16-årig pojke och en 25-årig man misstänkta för att mot betalning åtagit sig att mörda tre personer.


I slutet av oktober i fjol genomförde polisen en stor insats i stadsdelen Berga. Två personer greps. Enligt åklagaren skulle de hämta en laddad kulsprutepistol, men polisen hann beslagta vapnet, skriver Corren.

16-åringen och 25-åringen ska ha fått instruktioner via appen Signal att mörda tre personer som tidigare varit skrivna på en adress i området.

De tilltänkta offren var samma personer som var måltavlorna vid en kraftig explosion i ett flerfamiljshus i Linköping i slutet av september, enligt åtalet.

Enligt SVT Nyheter Öst är måltavlorna närstående till den man som mördades i Iraks huvudstad Bagdad i måndags. Han hade tidigare en framträdande position i det kriminella Foxtrotnätverket.

Den 16-årige pojken och den 25-årige mannen åtalas för stämpling till mord och försök till grovt vapenbrott. Dessutom åtalas en 20-årig kvinna misstänkt för medhjälp till de brotten. Alla tre förnekar brott.

TT
/
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!