Anställda på regeringskansliet protesterar mot att deras träningslokaler försvinner. Sagerska palatset har samtidigt fått ett eget gym. Arkivbild.
Anställda på regeringskansliet protesterar mot att deras träningslokaler försvinner. Sagerska palatset har samtidigt fått ett eget gym. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Gym tas bort – protester på regeringskansliet

Hundratals anställda på regeringskansliet protesterar mot att träningsmöjligheterna för dem på jobbet tas bort. På en av de namnlistor som cirkulerar hade under onsdagen 280 personer skrivit på, rapporterar Aftonbladet.


Samtidigt har statsminister Ulf Kristerssons tjänstebostad Sagerska palatset utrustats med ett gym för drygt 200 000 kronor.

"Lokalerna är planerade att tas ur bruk under våren 2024. Skälet är främst att utrymmena behövs för att fortsätta anpassa regeringskansliets beredskap efter omvärldsläget", skriver regeringskansliets förvaltningsavdelning i en kommentar till tidningen med anledning av regeringskansliets gym.

Även facken har varit inkopplade och haft samtal med arbetsgivaren.

— Ur ett hälsoperspektiv är det viktigt att våra medarbetare har tillgång till de här möjligheterna, till exempel för rehabiliteringsträning, säger Kristina Lindström, Saco.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!