I november 2022 gick mannen till en polisstation och berättade att han hade gömt likdelar i sin lägenhet. Nu döms han i hovrätten. Arkivbild.
I november 2022 gick mannen till en polisstation och berättade att han hade gömt likdelar i sin lägenhet. Nu döms han i hovrätten. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Hade likdelar i frysen – 17 års fängelse

En 54-årig man i Malmö döms till 17 års fängelse för styckmord, en kraftig skärpning jämfört med i tingsrätten. Kvarlevorna efter hans offer, en man i 20-årsåldern, hittades hemma i hans kyl och frys.


De hittades i november 2022, sedan mannen själv gått till polisen tillsammans med en socialarbetare för att berätta. Den yngre mannen hade sedan en tid tillbaka fått sova över i hans hem och den nu dömde mannen har hävdat att han råkade orsaka hans död genom en olyckshändelse.

I tingsrätten dömdes han till fem års fängelse för grovt vållande till annans död, men hovrätten anser det bevisat att han gjort sig skyldig till mord.

Hovrätten tar fasta på att den yngre mannen dödades med ett stick i halsen och att offret hade avvärjningsskador i ena handen.

Efteråt slog inte 54-åringen larm till 112. I stället städade han lägenheten noga och gjorde sig av med offrets kläder och mobiltelefon.

"54-åringens berättelse innehåller osannolika eller verklighetsfrämmande moment samt avvikelser i sådan utsträckning att hovrätten ansett att påståendet om en olyckshändelse är motbevisat", säger hovrättslagmannen Bob Nilsson Hjorth i ett pressmeddelande.

Hovrätten har också gjort en annan bedömning kring den kvinna som sagt sig vara mordoffrets mamma. Domstolen anser att det är styrkt att hon är mamman och därför tilldöms hon ett skadestånd på 110 000 kronor.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!