Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) är en av de ministrar som har haft felaktigheter i sina cv:n publicerade på regeringens hemsida. Arkivbild.
Infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) är en av de ministrar som har haft felaktigheter i sina cv:n publicerade på regeringens hemsida. Arkivbild. - Foto: Judit Nilsson/ SvD / TT

Ministrar ändrar sina cv:n efter granskning

Flera ministrar ändrar sina cv:n efter en granskning av SVT-programmet Uppdrag granskning.


Bland annat har civilminister Erik Slottner (KD) uppgett att han hade en examen i politiska magisterprogrammet från Linköpings Universitet, trots att han bara läst tre av åtta terminer på programmet.

I infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlsons (KD) cv stod det att ministern under en treårsperiod läst fristående kurser i juridik och kommunikation, när det i själva verket rörde sig om en kurs under tio veckor.

— Jag kunde varit mer uppmärksam på de exakta årtalen i detta cv, som alltså har uppgifter för femton år tillbaka i tiden. Det var jag inte, säger Carlson (KD) till programmet.

Äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) hade i sitt cv uppgett att hon hade läst programmet europeisk administration vid Linnéuniversitetet och Edinburgh University, men granskningen visar att hon inte slutfört programmet och att studierna i Skottland inte går att koppla till programmet.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!