I tingsrätten slapp 22-åringen, som döms för våldtäkt mot en minderårig flicka, utvisning. Men hovrätten gör en annan bedömning. Arkivbild.
I tingsrätten slapp 22-åringen, som döms för våldtäkt mot en minderårig flicka, utvisning. Men hovrätten gör en annan bedömning. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Våldtog minderårig – utvisas i tio år

Hovrätten beslutar att en 22-årig man som våldtagit en minderårig flicka ska utvisas ur landet. Även i tingsrätten dömdes han för brottet, men slapp utvisning med hänvisning till att han talar god svenska, har familj i Sverige och både har studerat och jobbat sedan han kom hit, rapporterar Sydsvenskan.


Vid tiden för åtalet hade han tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige. Flickan som han våldtog var på rymmen från ett Sis-boende. Tillsammans med en kompis fick flickan skjuts av 22-åringen och en annan man, vilket slutade med att hon utsattes för våldtäkt.

Mannan döms till två års fängelse och tio års utvisning. Hovrätten tar i sitt utvisningsbeslut fasta på att han saknar egen bostad och att han tidigare dömts för narkotikabrott.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!