Niklas Krig har sammanställt en karta över platser där hundattackerna inträffat runt om i Malmö. Arkivbild.
Niklas Krig har sammanställt en karta över platser där hundattackerna inträffat runt om i Malmö. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Ny våg av farliga hundbullar i Malmö

Det var lugnt i cirka åtta månader. Men nu har fynden av de så kallade hundbullarna återigen ökat. Vi befinner oss helt klart i en topp, säger Nils Norling, polisens presstalesperson.


Ett 30-tal hundbullar hittades i Pildammsparken i Malmö tidigt på onsdagsmorgonen. Bullarna, som vid ett flertal tillfällen preparerats med vassa föremål, har satt skräck i stadens hundägare i ett par år.

— Vi har fått in flera hundra anmälningar sedan 2020. Några går att härleda till en uppmärksam allmänhet som rapporterat in alla sorters brödbitar. Om vi bara tittar på anmälningar där livsmedel faktiskt har preparerats rör det sig om cirka 180 stycken. säger polisens presstalesperson Nils Norling.

Sedan årsskiftet befinner sig staden i en ""topp" av farliga hundbullar.

— Det råder det inte någon tvekan om. Förra året hade vi ett uppehåll på cirka åtta månader, men nu kan vi se att det ökar igen. Totalt har vi upprättat 16 anmälningar i år, säger Nils Norling.

Hundägaren Niklas Krig delar bilden av att perioden efter nyår varit den mest intensiva hittills.

— Nu är det riktigt knäppt. Folk är oroliga, för det händer så ofta nu.

Polisen rubricerar brottet som förgöring, men har hittills inte kunnat gripa någon misstänkt för brottet.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!