Leif GW Persson är gift med Kim Persson.
Leif GW Persson är gift med Kim Persson. - Foto: Stella Pictures

Leif GW Perssons vinmiljoner – så mycket pengar får frun

Leif GW Perssons viner fortsätter att dra in miljoner. Men pengarna som kommer in går till kriminologens fru Kim.


Leif GW Persson är en sann mångsysslare. Den kände kriminologen, som nyligen fyllde 79 år, har skrivit 18 böcker och ett helt gäng tv-serier, han säljer vin och korv – och inte minst synts i rutan. 

Under tolv år var GW med i Efterlyst på TV3, innan det blev åtta år av "Veckans brott" i SVT. Nu syns kriminologen i TV4 Nyhetsmorgon varje onsdag och söndag, där han diskuterar aktuella brott och då och då smakar på maten som tv-kockarna bjuder på. 

Leif GW Perssons diss i Nyhetsmorgon: "Inte så glad i..."

Leif GW Persson. Foto: Stella Pictures

Leif GW Persson: "Folk dricker ju mindre"

Genom aktiebolaget Leif GW Production säljer kriminologen främst vin. I dagsläget har 79-åringen fyra vin som säljs på Systembolaget. Sommaren 2023 fick GW:s röda, GW:s vita och GW:s bubbel sällskap av GW:s Riesling. 

Leif GW Production ökade omsättningen med 11 miljoner kronor förra året, vilket är företagets bästa resultat någonsin vad gäller intäkter, skriver Expressen. Totalt drog bolaget in 28,2 miljoner kronor under det brutna räkneskapsåret.

Men trots den ökade försäljningen gick bolaget back 810 000 kronor, vilket är historiskt dåligt. Något som inte bekymrar Leif GW Persson. 

– Folk dricker ju mindre och mindre och det är väl inte så konstigt. Jag har inga invändningar mot det, folk har sämre ekonomi och att dricka vin är väl ingen nödvändighet för ens överlevnad, så det är klart att det slår på det sättet. Men det är inte så att bolaget går på knäna direkt, säger han till tidningen. 

Leif GW Perssons lyxliv: Våningen, herrgården och enorma förmögenheten

Kim Persson får 4 miljoner

Sedan några år är det GW:s fru Kim Persson som är ägare till Leif GW Production. Trots vinsttappet, bestämdes det på årsstämman att bolaget skulle betala ut 4 miljoner till Kim Persson. 

– Man ska inte ha för mycket pengar. Du ska ha så pass mycket att du kan be folk fara åt helvete, om det krävs. Så att du är oberoende. Oberoende är maximalt, om det sedan fläskar i väg med ytterligare ett par nollor så uppstår andra situationer som blir krävande, säger Leif GW Persson till Expressen.

Så här såg Leif GW Persson ut när han var ung

Leif GW stoppas i Nyhetsmorgon – efter orden om Gunilla Persson

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!