Leif GW Persson
Leif GW Persson fyller 79 år. - Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Så här såg Leif GW Persson ut när han var ung

Hipp hipp hurra för Leif GW Persson idag. Den ikoniske kriminologen fyller 79 år.


Leif GW Persson, 79, är någon som de flesta svenskar känner till. GW föddes den 12 mars 1945 i Stockholm.

Leif GW stoppas i Nyhetsmorgon – efter orden om Gunilla Persson

Han växte upp i Vasastan och tog sin examen på Norra Real. Senare har GW varit både lärare på Stockholms universitet mellan 1991-2012 och professor i kriminologi och polisforskning. Hans karriär tog minst sagt fart uppåt och han är en av våra mest kända och uppskattade experter kring brott och kriminalitet.

Men det stannar inte där. GW är även mycket mat och vin-intresserad och har därför släppt en rad olika viner och bubbel och Systembolaget. Bland annat hans rödvin säljer som smör. 

Gunilla Persson i bråk med Leif GW Persson – dottern Erika fick gå mellan

GW är idag en av våra mest kända kriminologiprofessorer. Bildkälla: Berit Roald
Hasse Aaro och GW Persson. Bildkälla: BERTIL ERICSON/TT
Bildkälla: Arkivbild/TT

Idag är GW Persson gift med Kim Persson. De är gifta sedan 2008 och hon är hans tredje fru. Kim Persson är hans tredje fru – tidigare var han gift med Birgitta Leidstrand och Margareta Jönsson

Totalt har Leif GW Persson sex barn: fyra egna barn och två bonusbarn –  Klara och August – genom sin fru Kim Persson. Han har på senare år uttryckt ångest över att han inte varit en mer närvarande pappa. Detta berodde en del på att han jobbade så mycket. 

Leif GW Persson med dottern Malin Persson Giolito. Foto: Johan Jeppsson/TT

Det inte alla vet är att en av hans döttrar är författaren Malin Persson Giolito, född 1969. Hon har bland skrivit "Bortom varje rimligt tvivel" (2012) och "Störst av allt" (2016) som senare blev till hyllad Netflix-serie. 

Stort grattis GW!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!