"Vi ska prata med piratpartiet"

Piratpartiet på tapeten i årets sista partiledardebatt.


I årets sista partiledardebatt i riksdagen diskuterades bland annat piratpartiet och dess framgångar. Gemensamt för regeringen var en syn på att ungdomarna är mycket engagerade i "frågorna om integritet", som Maud Olofsson (c) uttryckte det.

–Jag tycker vi ska föra en diskussion med piratpartiet. Frågorna om integritet är viktiga för ungdomar och den liberala gruppen, sa hon.

Men Göran Hägglund (kd) avvek helt i frågan och menade i stället att det är enkelt att plocka populistiska poänger genom att ställa sig i deras led, och vände sig till Mona Sahlin.

– Under valrörelsen fördes en intensiv debatt om upphovsrätten på nätet och människors integritet. Viktiga frågor, sa Hägglund men gjorde klart att kristdemokraterna inte delar partiets uppfattning om upphovsrätten.

– Därför vänder jag mig till de trendkänsliga som nu enlig uppgift håller på att vända i frågan. Mona Sahlin. Det är säkert uppiggande och roligt att sälla sig till en ungdomlig rörelse av uppkäftiga nätproffs. Men har inte vi ett större ansvar än så?

– Vi måste se till realiteter och konsekvenser. Om s inte tycker att upphovsrätten ska gälla på nätet, hur kan man då försvara patentskyddet. Eller är det bara kulturarbetare som inte ska få betalt för sitt arbete i ett socialdemokratiskt Sverige?

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!