Bilbränderna ökar - minst elva bilar stacks i brand

I Göteborg brändes bilar i fyra olika stadsdelar.


För varje natt ökar antalet bilbränder runt om i Sverige.

Under natten till söndagen stacks minst elva bilar i brand, varav sju bara i Göteborg.

Räddningstjänsten ryckte ut till Frölunda, Högsbo, Biskopsgården och Gårdsten. Fyra stadsdelar i tre olika hörn av Göteborg.

Men enligt polisen förekom det inga attacker på polisen i natt.

– Men det har inte förekommit någon stenkastning eller andra dumheter, så räddningstjänsten har fått släcka i lugn och ro, säger Lars Tunefjord, biträdande vakthavande befäl på polisens ledningscentral till Göteborgs-Posten.

Men trenden är trots allt negativ.

– I natt har det brunnit ganska mycket om vi jämför med tidigare nätter i veckan då det varit lugnt, säger biträdande länsvakthavande befäl i Västra Götaland, Lars Tunefjord till DN.

Bilbrandtrenden har även nått Uppsala. Men för första gången på länge hade polisen inte mycket att göra.

– Vi hade en bilbrand i Gottsunda klockan 22 i går. Det var det enda, säger Anders Kellerth, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen till Unt.

Och som vanligt härjades det i Malmö. Minst tre bilar brändes i stadsdelen Fosie.

– Vittnesuppgifter säger att någon har hällt ut någon vätska över bilarna och satt fyr, säger Sofie Österheim, informatör vid Skånepolisen till Sydsvenskan.

I Malmö är det vanligt att bilbränder följs upp med stenkastning mot räddningspersonal. I natt vägrade stadsbussarna att stanna i Rosengård och körde i stället rakt förbi.

Stenkastande ungdomar tvingade busschaufförernas skyddsombud att stoppa trafiken till den våldshärjade stadsdelen.

– Vi har inte haft några personskador som tur är, men vi har fått många bussar förstörda där ute, säger Tony Polat, tjänstgörande trafikledare på Arriva på lördagskvällen till Sydsvenskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!