Politiker "lånade" en kvarts miljon

Stal från kassan under flera år utan att bli avslöjad.


MALMÖ. En kvinnlig socialdemokratisk politiker från Malmö misstänks för att ha förskingrat närmare en kvarts miljon kronor.

Kvinnan, som hade flera tunga uppdrag i Malmö och Skånes regionfullmäktige, tros ha stulit ur kassan för Arbetarrörelsens arkiv i Skåne under flera år.

– I somras brast bubblan. Vi kom på hur hon mörkade kassabristen med egna tillfälliga pengar varje år vid tiden för bokslut, säger Sven Kruuse, ordförande i styrelsen för arkivet, skriver Skånskan.

Enligt kvinnan "lånade" hon pengar från kassan på grund av ett spelberoende och skulle betala tillbaka om hon hade möjligheten till det.

– Vi vet inte exakt hur mycket pengar hon tillskansat sig. Det kan röra sig om 250 000 kronor. Vi har en fortsatt utredning på gång och har polisanmält henne. När vi försökte förmå henne att återbetala det hon tagit kunde vi konstatera att hon är medellös, en uppgift vi har från kronofogden, tillägger Kruuse för Skånskan.

Kvinnan har under sina år i politiken varit mycket omtyckt av alla i sin omgivning och händelsen beskrivs av Kruuse som "en personlig tragedi för en annars varm och vänlig människa".

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!