Eklund utreds för fler mord

Eklund kan ha mördat fler.


Tidigare i år undersökte den norska polisen Eklunds eventuella inblandning i tre ouppklarade mord. Det är en otäck historia som nystas upp.

– Han raggade tjejer överallt. Klart han även letade utanför Sverige, säger en vän till Eklund till Expressen.

I augusti 1996 försvann den 20-åriga kvinnan Trude Espås från sitt hem i den norska staden Geiranger. Elva dagar senare hittades hon mördad.

I augusti 1999 cyklade den 12-åriga flickan Kristin Juel Johannessen på en öde skogsväg. Kristin hittades strypt till döds i en brunn några dagar efter försvinnandet. Likheterna med fallet Engla är många. Kristin och Engla är inte bara lika varandra utseendemässigt. Även tillvägagångssättet påminner om fallet Engla.

– Likheterna med Engla är många. De var även väldigt lika varandra utseendemässigt, sade Jørn Lier Horst, vid Vestfoldpolisen i Norge till Expressen tidigare i år.

Det tredje fallet gäller den 20-åriga kvinnan Tina Jörgensen som försvann i den norska staden Stavanger. Efter en månad hittades hon mördad. I en brunn, precis som med fallet Kristin.

Nu på torsdag återupptas rättegången mot Anders Eklund, som tidigare har erkänt mordet på tioåriga Engla Höglund och 31-åriga Pernilla Hellgren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!