Lynchmobb mot flyktingförläggning efter flashbackrykte

Anmälan om sexuellt ofredande växte ryktesvägen till brutal gruppvåldtäkt.


STOCKHOLM. För en vecka sedan anmäldes ett killgäng för att ha antastat tre flickor i elva- och tolvårsåldern sexuellt på Husbybadet.

Killarna ska ha strukit flickorna över ryggen och benen och flickorna upplevde det hela som ytterst obehagligt.

Händelsen utreds i detta nu.

Men samtidigt växte sig historien större och större på internet och i sajten Flashbacks forum pratades det snart om att 20 män ska ha gruppvåldtagit en 11-årig flicka.

- Det hela har kraftigt överdrivits. Ingen ska ha våldtagits. Ingen har angivit något sådant i förhör eller anmälan, men sådana rykten ska ha startat på nätet, säger Mats Eriksson på Västerortspolisen till Aftonbladet.

Rykteskarusellen väckte snabbt stor ilska hos forumskribenterna och slutade på lördagen med att en lynchmobb bestående av både maskerade och omaskerade personer tågade mot den flyktingförläggning där de misstänkta gärningsmännen bor. Väktare fick dock de äggkastande och skrikande ungdomarna att lämna platsen.

– Det här har tagit alldeles för stora proportioner. Kontrollera källorna och ta reda på vad som hänt. Ställ dig inte och demonstrera för något du hört ryktesvägen, säger Mats Eriksson till Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!