Traditionen för studenter att åka flak går vidare
1 av 3
Mats Freij ser gärna att studentflaken inte åker den traditionsensliga rundan i innerstan. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Ett flak fyllt med studenter
2 av 3
Här firar en 2010-års studenter på S:t Eriks gymnasium med att åka flak genom Stockholm. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX
Nybliven student badar
3 av 3
Trafikkontoret sänker vattenniåvn i fontänen vid Sergels Torg. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Partydödaren slår till igen - vill sabba studenternas stora dag

Inga studentflak i city om trafikkontoret får bestämma. Nu slår partydödaren till igen, kommer du påverkas?


Studenten och flakförbud

Stockholm går snart in i en två veckors period där 26 000 studenter firar sin examen. För många är det den bästa dagen i livet men för andra har den slutat olyckligt.

Varje år rapporteras det om olyckor där fulla studenter trillat av flaken.

Men det är inte bara en oturlig olycka som kan stoppa firandet.

Förra året ville trafikkontoret införa ett förbud för att åka flak i innerstan. Och i år vill de stoppa studenterna från att bada i fontänen vid Sergels torg.

STOCKHOLM. Snart tar 26 000 studenter över innerstan. Men trafikkontoret stoppar mer än gärna årets studentfirande och uppmanar politikerna att förbjuda glada ungdomar från att åka med studentflaken i city. Och förra året var det nära att trafikkontoret fick sin vilja igenom.

Då ansåg informationschefen Mats Freij att det blev för trångt i trafiken och att studenternas firande gick över styr när ölflaskor kastades från flaken. Och i år blir det ännu mindre plats i trafiken. På Hamngatan finns det förutom bussar nu även en spårvagn att ta hänsyn till.

– Sedan har vi en jävla massa turister och då blir det trångt med 26 000 studenter, säger Mats Freij till Nyheter24.

Inför årets firande har han tillsammans med trafikkontoret bestämt sig för att döda ytterligare en tradition - att bada i fontänen på Sergels torg.

– Vi sänker vattennivån. Det blir helt uppenbart att det är farligt och att man inte ska bada där. Det finns rör och och glas som man kan skada sig på, säger Mats Freij, till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!