1 av 8
- Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
2 av 8
- Foto: Sang Tan/AP/Scanpix
3 av 8
- Foto: Matthias Schrader/AP/Scanpix
4 av 8
- Foto: Jon Super/AP/Scanpix
5 av 8
- Foto: Jon Super/AP/Scanpix
6 av 8
- Foto: Jan-Erik Henriksson/Scanpix
7 av 8
- Foto: Paul Madej/Scanpix
8 av 8
- Foto: Bertil Ericson/Scanpix

Veckans inne- och utelista

VECKA 28: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här var de allra viktigaste under vecka 28:

INNE:

1. Pontus Kåmark

Blev totalsågad för sin kommentatorsinsats i damernas fotbolls-vm där han många gånger var väldigt kritisk och ibland nästan förbannad. Flera personer har krävt den före detta landslagsmannens avgång. Men Kåmark är oberörd av kritiken. I en intervju i Aftonbladet säger han att han "kände att han var för snäll" och att han "till och med satt och höll igen för att inte få skit". Det måste Kåmark kreddas för. Är det fotbolls-vm ska det svenska landslaget – oavsett om det är dam eller herr – få utstå kritik. Kämpa Kåmark!

2. Spotify

Efter år av spekulationer och förhandlingar lanserades Spotify äntligen i USA. Nu förväntas antalet användare stiga med nästan 50 miljoner. Inte konstigt det när Spotify premium blir drygt 30 kronor billigare i USA.

3. Robinson-Robban

Sveriges genom tiderna bästa dokusåpa-kändis är på gång igen. Efter att ha varvat ner och skaffat anständigt jobb och familj är han återigen i ropet. På Youtube sprids en video där han kaskadspyr ner ett hotell i Jönköping och konstaterar att "han druckit minst en och en halv liter sprit och är så jävla dragen". Det är skönt att ha Robinson-Robban tillbaka – då vet man att det alltid finns någon därute som är beredd att gå lite längre, vara lite extremare och festa lite hårdare. Som på den gamla goda tiden.

4. Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessans Victorias födelesedag firades som vanligt på Öland. Denna gång fyllde vår nygifta rojalitet 34 år. Att hon står ut med det enformiga och glatta firandet på Öland år efter år är en bedrift i sig, att hon dessutom har en pappa som är kung och klär sig i en svart plastsäck gör att hon belönas med en plats på listan.

5. British Open

Den klassiska turneringen har dragit igång i veckan på St. Georges. Turneringen är en av världens mest prestigefyllda och historien har visat att vad som helst kan hända. Så även i år – 20-årige amatören Tom Lewis är i sensationell ledning efter dag ett. "Jag var nervös när jag skulle slå ut på första hålet, för jag ville inte göra bort mig inför Tom Watson", sa Lewis efter rundan. Sport när den är som bäst.


UTE:

1. Hedvig Lindahl.

Inte nog med att den svenska landslagsmålvakten var den starkast bidragande orsaken till Sveriges uttåg ur fotbolls-vm efter två och en halv målvaktstavla – nej, efteråt går hon ut och skyller ifrån sig på försvaret. "Precis som att hela laget inte presterar, tycker jag inte att jag presterar till mitt fulla max". Inte ditt fulla max, nä. Vi kan ta en dålig match, Hedvig, men att efteråt skylla ifrån sig – det är inte till din fördel om du vill framstå som en sympatisk och älskvärd person.

2. Rupert Murdoch.

Hans tidning News of the World lades ner efter att ha hackat hundratals människors mobiltelefoner för att kunna avlyssna deras samtal i den värsta tidningsskandalen på åratal. Murdoch tycks dock inte se allvaret i situationen eller ta hänsyn till kritiken. "Jag är lite irriterad bara, jag kommer över det", säger han och tycker att han och hans son skött det hela "extremt bra". Om ni hade skött det hela extremt bra från början hade hundratals föräldrar till avlidna soldater sluppit fått sina mobiler hackade av er.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!