När skolans väktare hittar elever som har sex rapporteras det till säkerhetschefen. Trots det finns inga regler mot det.
1 av 2
När skolans väktare hittar elever som har sex rapporteras det till säkerhetschefen. Trots det finns inga regler mot det. - Foto: Karin Malmhav / SvD / SCANPIX
Inne i KTH:s lokaler har eleverna sex med varandra.
2 av 2
Inne i KTH:s lokaler har eleverna sex med varandra. - Foto: FREDRIK PERSSON/SCANPIX

"Folk super och har sex överallt på KTH:s lokaler"

På KTH hör förfester, efterfester och fyllesex till vanligheterna i skolans lokaler.


KTH och nollning

KTH är inte bara känt för att vara ett bra ställe där man kan hänga och festa sena nätter. Tidigare har Nyheter24 också skrivit om skolans så kallade mottagningsveckor.

Sittningar, lekar och teambuilding är ord som används i stället för fest, fylla och nollningsuppdrag, där det går ut på att göra bort sig så mycket som möjligt. Enligt Kungliga Tekniska högskolan förekommer det ingen "nolling" eftersom det "för flera år sedan" spårade ur.

Men när Nyheter24 hittade en "kokainfilm" från 2010 agerade KTH direkt och användaren tog bort videon. I efterhand har skolan gått ut och sagt att studenterna inte ska lägga upp årets filmer från nollningsveckorna på nätet.

STOCKHOLM. Efterfest, studenter som däckar i datasalarna och par som har sex överallt. Kungliga tekniska högskolans (KTH) lokaler används under sena kvällar och nätter inte bara som studieplats .

Nyheter24 kan avslöja att skolan, trots hårda och strikta regler kring fest och alkohol, inte förbjuder studenter att ha sex med varandra i skolans lokaler efter nätter av sprit och intensivt festande.

– Jag har pratat med flera vakter som säger att de brukar hitta personer som har sex lite överallt. De tror att de är osynliga men det syns, säger en student som har arbetat med kårverksamheten till Nyheter24.

Men det är inte bara sexuella aktiviteter som förekommer i KTH:s lokaler nattetid. Spontanfester och studenter som sover kvar på skolan efter en hård natt är också vanligt.

– Folk däckar lite här och där. Jag har själv däckat i en datasal efter en fest på kåren, säger studenten till Nyheter24.

När Nyheter24 pratar med Lena Edvardsson, säkerhetsansvarig på KTH, hävdar hon först att det inte förekommer några spontana fester.

Allt är strikt reglerat och problemet fanns enligt henne för 15-20 år sedan men existerar inte längre. KTH:s område är dock totalt sett lika stort som Gamla Stan i Stockholm och enligt Lena Edvardsson går de inte att ha 25 väktare som kontrollerar hela området. Via rapporter från skolans väktare medger hon dock att hon fått rapporter om studenter som har sex i skolans lokaler.

– Det rapporteras men det är ytterst ovanligt, menar Edvardsson.

Har ni regler för det här eller får studenterna ha sex på skolan?

– Nej, det ingår inte i våra regler. Det handlar om sunt förnuft. Det går ju inte att ha sex helt öppet så att man stör andra, säger hon till Nyheter24.

Missa inte den andra delen av granskningen av KTH som publiceras senare under lördagen.

/
/
/
/
KTH
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.