1 av 3
- Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
De två gripna tonåringarna är dock ej kända av polisen sedan tidigare, något som gör det tveksamt att de ska ha kopplingar till något gäng.
2 av 3
De två gripna tonåringarna är dock ej kända av polisen sedan tidigare, något som gör det tveksamt att de ska ha kopplingar till något gäng. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX
I maj sköts en 36-åring mitt på dagen på öppen gata i Malmö. Kopplingar drogs direkt till organiserad brottslighet.
3 av 3
I maj sköts en 36-åring mitt på dagen på öppen gata i Malmö. Kopplingar drogs direkt till organiserad brottslighet. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Två gripna för "gangstermord" på öppen gata

Det mord där en man sköts ned på en parkeringsplats mitt på dagen i Malmö kan nu vara på väg att klaras upp. Två unga män har gripits.


MALMÖ. Tidigt på onsdagsmorgonen greps två unga män, 17 respektive 18 år, misstänkta för inblandning i mordet på en 36-årig man på en parkeringsplats i Malmö i maj.

– Det var ett gangstermord på så sätt att det var en rationell handling snarare än en känslomässig, säger Skånepolisens presstalesman Anders Lindell till Nyheter24.

Varför det dröjt nästan fem månader innan några misstänkta kunnat gripas beror enligt honom på att det inte funnits lika tydliga spår att gå på som i andra mordfall.

– Vi har fått bygga upp fallet genom traditionellt spaningsarbete, säger Lindell.

Tveksamt om det finns koppling till organiserad brottslighet

18-åringen är misstänkt för mord medan 17-åringen misstänks för medhjälp till mord. De hämtades till förhör vid sextiden och "följde med utan krångel".

Ingen av de gripna är kända av polisen sedan tidigare och någon koppling till organiserad brottslighet är därför svår att se.

– Eftersom de inte är kända av oss sedan tidigare är det väl tveksamt om det finns någon sådan koppling, säger Lindell.

Ska ha varit ett hot mot "Maffians bankir"

Polisen vill dock inte kommentera vad för slags koppling det finns mellan de misstänkta gärningsmännen och det 36-åriga offret.

Efter mordet i maj rapporterade Nyheter24 om att gärningen ska ha varit ett hot mot bedrägeridömde Torgny Jönsson, mer känd som "Maffians bankir" och en del i det omtalade falangkriget i Malmö.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.