Lasse Liljegren, här tillsammans med Christer Karlsson får fortkörningsböter betalda av Kris.
1 av 2
Lasse Liljegren, här tillsammans med Christer Karlsson får fortkörningsböter betalda av Kris. - Foto: Eva Kopito / Nyheter24
Kris-ordföranden Lasse Liljegren får köra en lyxutrustad Audi Q7.
2 av 2
Kris-ordföranden Lasse Liljegren får köra en lyxutrustad Audi Q7. - Foto: Wolfram Steinberg / SCANPIX

Kris köpte gym till sin ordförande

Lasse Liljegren, ordförande för Kriminellas revansch i samhället fick gym i källaren, betalda fortkörningsböter och en Audi Q7 som firmabil. 


KRIS

Kriminellas revansch i samhället bildades 1997 i Stockholm och är en politiskt och religiöst obunden organisation. Syftet är att hjälpa kriminella tillbaka till samhället.

Medlemmarna utgörs i huvudsak av före detta kriminella som främst jobbar lokalt med att stötta varandra till ett liv utan kriminalitet och droger.

Föreningens motto lyder: Hederlighet, Drogfrihet, Kamratskap och Solidaritet.

ÖREBRO. Ordföranden för ideella föreningen Kris, Kriminellas revansch i samhället, Lasse Liljegren använder en lyxutrustad Audi Q7 som firmabil, får fortkörningsböterna betalda av Kris och dessutom ett gratis gym i källaren.

Liljegren bor i ett 200 kvadratmeter stort tvåvåningshus i Örebro, som han hyr av kommunen. En hyra där nästan hälften betalas av Kris.

Får hundratusentals kronor av kommunen

Förra året fick Kris omkring 400 000 kronor i föreningsstöd av Örebro kommun. Pengarna som ska gå till att hjälpa kriminella går bland annat till att finansiera en lyxbil till Liljegren.

– Det är en prisvärd bil och en investering för föreningen, säger han till Aftonbladet.

Han ser inga moraliska problem med att köra runt i en Audi Q7.

– Moral? Det är en firmabil och styrelsen har fattat beslut att vi ska köpa den.

Han hävdar att han bara använder bilen i jobbet, dock skriver han på Facebook att han låtit sin flickvän låna den.

Åkt till Thailand

Efter Aftonbladets granskning har Liljegren åkt till Thailand tillsammans med medlemmar ur föreningen. Han hänvisar till viceordföranden som menar att de betalda fortkörningsböterna kan vara ett lån.

– Det kan ha varit så att han har fått låna och vi har betalat och han har i sin tur fått betala det här till föreningen, säger vice ordförande Steve Holm, till Aftonbladet.

Gym i källaren

I Liljegrens villa har ett gym, bestående av föreningens utrustning, byggts i källaren.

– Vi har fått massa träningsutrustning av olika företag som har sålt sådant här som de har sponsrat oss med. För att kunna ha de här grejorna fick vi nyttja utrymmen av honom, säger Steve Holm.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!